Svein Hansen til minne

Vi minnes Svein.

Det var med sorg at vi mottok meldingen om Svein sin bortgang. Han var medlem i Tunsberg  Historielag i mer enn 20 år. Fra mars 2012 var han meget aktiv med i dugnadsgjengen som restaurerte Nikolinehuset som Tunsberg  Historielag kjøpte av Tønsberg kommune. En gang i blant kommer vi på ordet « ja-menneske «. Svein var en av de, og han var en person du kunne stole på. I løpet av mange års bekjentskap, kan vi ikke huske at Svein noen gang sa nei. Alltid hadde han en løsning, og gikk inn for å hjelpe.                 Han var meget nevenyttig, oppfinnsom, og han fant utveier på det meste av praktiske problemer. Svein hadde en stille og forsiktig måte å være på. Han hadde et godt og stabilt humør, og han var bestandig der. Var det snakk om negative ting, hadde han som regel en måte å vri det til noe positivt. Han var en ordensmann, enten det var i redskapskassa, i hagen, eller i daglige gjøremål. Alt hadde sin plass - og alt ble lagt på plass. Av denne grunn ble han valgt til leder av hus-komiteen for Nikolinehuset, og etter hvert guide i kommunens skolemuseum, Tverved Folkeskole.
Etter hvert var det fint å ha to staver
til hjelp for svak rygg. Men Svein ga ikke opp.
Vi takker Svein for alt han sto for og gjorde for historielaget.                      Våre tanker går til Berit som har mistet sin livsledsager.

Vi lyser fred over Svein sitt minne!